10 szokás a boldogságért, ahogyan a profik csinálják

DXN legjobb mlm

A minap Kerner Tibor hírlevelét olvastam, melyben épp arról írt, milyen szokásaik vannak a sikeres és boldog embereknek. Az ő előzetes engedélyével most ebben a bejegyzésben is megosztom írását. Ajánlom szeretettel.

Boldogság, siker profi módon - 10 pozitív szokás

Szeretnél boldogabb lenni? Így csinálják a profik:

Élvezik és megélik a pillanatot

A legboldogabb emberek arra összpontosítanak, amit képesek irányítani. Az adott pillanatban a boldogságot választják, attól függetlenül, hogy épp milyen nehézségekkel küzdenek az életben.

Pozitív szemléletmód jellemzi őket

Hisznek abban, hogy a kihívásokon keresztül fejlődnek. A kudarcot nem az intelligencia hiányaként, vagy akként könyvelik el, hogy ők maguk értéktelenek lennének, hanem katalizátorként tekintenek rá. Egy kudarc katalizátor a fejlődéshez, a már meglévő képességek fejlesztéséhez.

Boldog emberekkel veszik körül magukat

Jim Rohn szavaival élve: “Olyanná válsz, mint az az 5 ember, akikkel a legtöbb időt töltöd.” Jól válogasd meg őket, mert akikkel körülveszed magad, hatással vannak arra, ahogyan gondolkozol, érzel és hogy milyen irányba haladsz az életben. Hogy boldogabb lehess, le kell építeni a negatív embereket magad körül.

Vannak álmaik

Jövőkép nélkül az egyetlen dolog, amit nézegethetünk, az a múlt. Ne tedd! Az álom, a célok az egyik legfontosabb dolog, hogy optimista tudj maradni a nehéz időkben. A célod lesz az az ok, amiért reggel felkelsz.

Képesek a késleltetett jutalmazásra

Minél nagyobb az álmod, annál türelmesebbnek kell lenned. A boldog emberek hajlandóak várni a jutalom érdekében. Magára az útra összpontosítanak: arra, hogy már meddig eljutottak, és mi az, ami még előttük van.

Beiktatnak “én” időt a mindennapokba

Ha mindenkinek igent mondasz, akkor nagyon hamar időcsapdába fogsz kerülni, mert nem jut időd feltöltődni. Nem lehet mindig mindenkinek megfelelni. Ha így teszel, akkor sokan ki fognak használni. Tiszta határokat kell felállítanod. Mondj IGENT magadnak!

Élményekre, és nem materiális dolgokra költik a pénzt

Az élmények azok az emlékek, amik egy életre megmaradnak neked, sőt idővel még inkább felértékelődnek, ahogy visszaemlékezünk rájuk. Ezek az élmények gyakran olyan társadalmi események, amik arra késztetnek bennünket, hogy kilépjünk otthonról, és törődjünk azokkal, akik fontosak számunkra.

Többet adnak, mint amennyit elvesznek

A boldog emberek a bőség világában élnek, ahol mindig vannak újabb lehetőségek, ahol mindig lehet pénzt csinálni és mindig lehet sok szeretetet adni egymásnak. Ők mindig adnak, amikor csak tudnak, mert ezáltal válnak még boldogabbá.

Mindig, minden helyzetből talpra állnak

A rugalmasság a depresszió ellentéte. A boldog emberek tudják, hogyan álljanak talpra egy bukás után. A rugalmasság pajzsként funkcionál azokban az időkben, amikor elkerülhetetlen nehézségekkel kell szembenéznünk. Egy japán közmondás szerint: “Aki hétszer elesik, nyolcadszorra is álljon föl.” A harc a bizonyíték a haladásra, mert a jutalom ellensúlyozza a fájdalmat, amit közben át kell élnünk.

Folyamatosan tanulnak

A legboldogabb emberek élethosszig tanulnak, folyamatosan újabb könyveket olvasnak, új kultúrákkal ismerkednek meg. Ez egy folyamat, mert növekedés nélkül nincs élet.

Tegyél magadért, másokért és BOLDOG ember leszel. 🙂

Kerner Tibor, kernertraining.hu

DXN legjobb mlm

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük