A motiváló erő sajátosságai

DXN legjobb mlm

Motiválni a legkülönfélébb módokon tudja magát az ember. Azt kell megtalálni, hogy mi az a motiváló erő, ami beindítja bennünk a cselekvési vágyat. Igaz, ha valaki egyáltalán nem motivált, még ahhoz sem, hogy megkeresse, mi motiválja, úgy elég nehéz beindítani a gépezetet.

Külső motiváló erő (befolyásoltság)

Külső motivációnak én azt nevezem, mikor valamilyen rajtunk kívül álló ember vagy embercsoport beszéde vagy cselekedete által érezzük azt, hogy mi magunknak is a tettek mezejére kell lépni.

A külső motiváció sokat tud lökni rajtunk pozitív irányba, de van hátránya is. A csak külső személy általi motiváció sokszor nem olyan tartós, mint az, ami belülről, belső meggyőződésből fakad.

Külső motiváló erő hatására tudnak például különböző árubemutatókon termékeket eladni. De szintén kívülről jövő motiváció az, amikor elhívnak egy MLM üzleti bemutatóra és miután meghallgattad az előadást, azonnal kitöltöd a regisztrációs lapot anélkül, hogy komolyabban átgondoltad volna, hogy valóban bele akarsz-e vágni egy MLM üzletbe.

Ezekkel egyébként nincsen semmi gond, néha kell egy kis külső ösztönzés. A gond ott kezdődik, mikor túl nagy a szakadék az ember elvárásai és ezt követő cselekedetei, valamint a motiváló erő között.

Mindig legyél nyitott arra, hogy megtapasztalj és kipróbálj valami újat, de mindig jól gondold is át, hogy mit nyersz, vagy épp mit veszíthetsz a dologgal. Használd a belső motiváló erődet és megérzésedet ahhoz, hogy a körülményekhez képest a legjobb döntést tudd meghozni.

Motiváló erő

Steril belső motiváció (megszállottság)

A belső motiváció a legbiztosabb és leghatásosabb módja annak, hogy cselekvésre ösztönözzük magunkat. Ez az erő nem csak tartósabb, de jobb eredményeket is hoz.

Szerintem színtiszta belső motiváció csak nagyon ritka esetekben létezik. Ehhez kitaláltam egy kifejezést: „steril belső motiváció”. Körülbelül azt jelenti, hogy mindenféle külső ösztönző segítség nélkül haladunk előre abba az irányba, amit kitűztünk magunk elé, a cél felé. El tudod ezt képzelni? Az ilyen emberek közül kerülnek ki az újítók. Ezeket az embereket megmagyarázhatatlan belső tűz és tettrekészség hajt előre.

Belső motivációs erő (egyensúly)

Ha nagyon bele akarunk kötni, akkor mondhatjuk azt, hogy a belső motivációnk is valamiféle külső erő hatására jön vagy jöhet létre. Tehát nem az előzőekben megemlített steril motivációs erő hajtja az embert, de valahol mégis belülről fakad a vágy, hogy cselekedjünk.

A fogaskerekek beindításához néha egy kis külső segítségre is szükségünk van. Ilyen lehet például egy agykontroll-tanfolyam elvégzése vagy egy pozitív gondolkodók napján való részvétel. Én mindkettőn részt vettem már és sokat lendítettek rajtam akkor, mikor úgy éreztem, vérfrissítésre van szükségem, hogy tovább tudjak haladni a célom felé. De motiváló hatása lehet akár egy filmnek is, amit megnézel. Külső események, személyek által szerezzük ebben az esetben is a motivációt, de az indíttatás belülről fakad.

Ha teheted, keresd ezeket a lehetőségeket, mert ezek vannak rád a legnagyobb pozitív hatással! 🙂

Ha valamivel nem értesz egyet, nyugodtan szólj hozzá a cikkhez és írd meg a véleményed.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük