Ahogy egy korábbi cikkemben írtam, rendszeresen kapom Kerner Tibor író és coach hírleveleit. Nagyon inspirálóak, és sokszor erőt merítek belőlük. A mai is egy ilyen levél volt, melyet szintén az ő engedélyével osztok meg blogomon.

Álmaid kulcsa

Íme Tibor inspiráló levele, egyenesen az email fiókomból, változtatás nélkül:

Az alábbi 8 gondolat abban segít, hogy hatékonyan valósítsd meg mindazt, amit a szíved mélyén annyira szeretnél.

  1. Vedd saját kezedbe az életedet

Sokan hajlamosak saját álmaikat háttérbe szorítani csak azért, hogy másokat boldoggá tegyenek. Ez igazán nemes cselekedet, viszont meggátolja az embert abban, hogy saját maga is boldog legyen. Akkor tudunk másokat igazán boldoggá tenni, ha mi magunk is azok vagyunk. Mi pedig akkor leszünk felhőtlenül boldogok, ha lehetőségünk van valóra váltani legfontosabb álmainkat.

  1. Legyél optimista

A legtöbb magyar ember számára a negatív hozzáállás genetikailag kódolt. Ez egyszerűbb, mint tudatosan arra figyelni, hogy optimisták legyünk. Pedig az optimista hozzáállás segít meglátni az élet szépségeit és lehetőségeit. Amikor így látjuk a világot, akkor ösztönösen szeretnénk a részévé válni. Azzal, hogy optimisták vagyunk, esélyt adunk magunknak arra, hogy nagyot álmodjunk.

  1. Legyél bátor

Ha valaki az álmai irányába indul, akkor nagy valószínűséggel fog kapni negatív, kritikus megjegyzéseket. Légy erős, higgy az álmaidban, és bátran indulj el feléjük. Megéri. Sőt, amint így teszel, észre fogod venni, hogy lesznek, akik követni fognak téged ezen az úton.

  1. Alkoss

Születésünkkor mindannyian kaptunk valamilyen tehetséget. Olyasvalamit, amivel alkotni tudunk ebben a világban. A képesség, hogy feltárd ezt a tehetséget létfontosságú ahhoz, hogy alkotni tudj és valóra tudd váltani az álmaidat.

  1. Legyél hálás

A hálás élet egyben út is a sikerhez. Ha hálás vagy minden apró dologért, akkor nyugodt, áldott és tartós életet tudsz élni. A hála segít feltárni kreatív lényünket, és lehetővé teszi az egészséges mentális működést. Ez pedig rá fog vezetni bennünket arra az útra, ami a miénk: álmaink útjára.

  1. Élj szenvedéllyel

Szenvedéllyel élni azt jelenti, hogy minőségi kapcsolatokat építesz ki magad körül, közben haladsz előre a munkádban, és mindig arra törekszel, hogy ragyogj. Az ilyen élet kiváló önismeretet és sok munkát igényel. Ha tudsz szenvedéllyel élni, akkor a siker útján jársz.

  1. Legyél eredeti

Egyedülálló, különleges emberként születtél erre a világra. Azért születtél különbözőnek, hogy megoszthasd az ebből a különbözőségből származó szépségedet másokkal. Maradj eredeti, így képes leszel valóra váltani szíved igazi vágyait.

  1. Legyenek hatalmas álmaid

Legyen bátorságot óriásit álmodni. Soha nem mondd, hogy az álmaid túl nagyok. Add meg magadnak a lehetőséget, hogy megpróbálhasd valóra váltani őket. Ezáltal sokkal messzebbre fogsz jutni, mint gondolnád, és ez egyben segíteni fog abban is, hogy valami nagyot alkoss. Valami olyat, ami jelentős és ami igazán számít.

Kerner Tibor, kernertraining.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.