DXN-ről egy független szakértői vélemény

DXN legjobb mlm

Most egy olyan ember tollából idézem a sorokat, aki cégfüggetlenül írja meg véleményét, látásmódját a DXN-ről. Nyíltan ír a pozitívumokról és a negatívumokról is. Érdemes elolvasni, ha a DXN-hez való csatlakozást fontolgatod.

DXN független írás, szakértői vélemény

DXN – Vajon tényleg átverés?

“Ha azért olvasod ezeket a sorokat, mert információra van szükséged a DXN céggel, annak termékeivel kapcsolatban, akkor jó helyen jársz. Független hálózati marketing szakértőként az elsődleges feladatom az, hogy pártatlan áttekintést adjak neked. Ezt azért tudom megtenni, mert én NEM vagyok a DXN képviselője.  Ugyanakkor, mint felelős szakember, nagyon fontosnak tarom a hálózatépítés etikai kódexét. Az a célom, hogy ez a szakma tiszta maradjon. Az átveréseket senki nem szereti, ezért ezeket a lehető leggyorsabban le kell leplezni. 

Az, hogy ezen az oldalon jársz, ékes bizonyítéka annak, hogy érdeklődést mutatsz a DXN üzlet iránt, és keresed a megoldást. Az is valószínű, hogy egy ismerősöd vagy barátod ajánlotta a DXN lehetőséget, hogy jobb életed legyen… mert hidd el, hogy az ember azért vág bele hálózatos üzletbe, mert meg akarja oldani a problémáit.  Az anyagit és a DXN termékeit tekintve az egészségügyi problémáit is.

Végeztem egy kis kutatást és a következtetés, amit levontam az az, hogy a DXN nem átverés.

Megkönnyebbültél?  Remélem. :)”

Nézzük csak meg a DXN átverés témát alaposan

“Sajnos rossz hírem van. Ha tovább keresgélsz ebben a témában a neten, akkor azt  fogod látni, hogy rengeteg negatív hangvételű cikkeket lehet találni, de nem csak a DXN céggel kapcsolatban, hanem úgy egyáltalán az mlm, network marketing, kapcsolati marketing üzleti lehetőségekkel kapcsolatban is.

Tetszés szerint akármelyik mlm cég nevét az átverés szóval társítva a google keresőben, látni fogod, hogy nincs olyan MLM cég, amelyiket ne támadnák az elkeseredett, vagy éppen hozzá nem értő emberek. A legtöbb vélemény, blog bejegyzés, fórumon felszólaló személy természetesen névtelenségbe burkolózik, így nem igazán hasznos számodra ez az információhalmaz.

Én azt gondolom, hogy egy kissé itt is érződik a magyaros mentalitás, mely szerint, ha az én tehenem megdöglött, dögöljön meg a szomszéd tehene is. Sokan úgy gondolják, hogy az MLM egy szörnyűséges nyavalya, amibe, ha beszervezik az embert, akkor vége a dalnak. Csak az ún. lúzerek építenek hálózatot.  Pedig ez nem így van.

Nagyon sok embernek pont ezzel a hozzáállással vágják el a jövőjét a barátok, esetleg családtagok. Azok, akik nem szakértői a témának, egyből kinyilvánítják a véleményüket, hogy ez átverés. Ezért találhatsz tehát annyi kedvezőtlen véleményt a DXN cégről.

Miért gondolom így? Elmagyarázom.

Elmesélem a történetem:

Ismered azt a rágó reklámot, ahol Kati használ egy adott márkájú rágót, majd elmeséli Pistinek, aki tovább ajánlja Krisztának stb? Végül egy kis csapat elkezdi rendszeresen használni azt a rágót. Kb. egy éve minden este harmincszor nézhettük meg a TV-ben.

Menjünk csak végig ezen a folyamaton MLM szemmel

Kati lelkes hálózatépítő, és most kezdte az üzletét. Meg is hívja egyik jó ismerősét, Pistát, egy élő DXN bemutatóra. (Ma már legalább olyan gyakran az is előfordul, hogy online bemutatóra hívja meg Pistát.)  Pistának alacsony a jövedelme, és nagyon szívesen megnézi a Kati által javasolt üzletet, mert  tisztában van azzal, hogy semmi jóra nem számíthat a jövőjét illetően, mert nő a munkanélküliség. Maradt neki tehát a Lottó főnyeremény, vagy mivel ennek igen csekély az esélye, valamihez kezdenie kell. Szóval Pista lelkes, megnézi az üzleti tájékoztatót, majd szétveti a tettvágy, hogy azonnal elkezdje építeni a jövőjét. Na de meg kell várni a fizetést, hogy elindíthassa a vállalkozást a DXN-nél…

…és amikor az ember várakozik, akkor keresgél. Pista másnap beüti a google keresőjébe a kifejezést: DXN. A Google van olyan szemtelen, hogy rögtön feldobja a keresőben az DXN átverés szóösszetételt is…

Pista már nem is lelkesedik annyira, az is előfordulhat, hogy csak a címet olvasta el, és feladta az egészet. Ha mégis rákattint egy-két hivatkozásra, akkor jön a hideg zuhany, mert azonnal elárasztják Pistát a keményebbnél keményebb negatív vélemények.

Neked kedves olvasóm (ha DXN üzletépítő vagy), akkor van nagy szerencséd, ha Pista az én oldalamra kattint, mert itt független gondolatokat olvashat a cégedről. Tehát, ha Katinak mázlija van, Pista kitart a fizetésig. Viszont ha Pista olyan jellem, akit már az első kis negatív hullám is ki tudja zökkenteni a tegnap még olyan biztosnak hitt meggyőződéséből, akkor Kati veszített. És ami még ennél is rosszabb, Az igazi vesztes Pista, mert meg sem próbálta az üzletet.

Az MLM azoknak nem megy, akik elhiszik azokat a véleményeket, amiket azok hajtogatnak, akik soha sem építettek még ilyet. Ha valamit meg akarsz tanulni, olyan embertől tegyed, akinek az sikerült, amit el szeretnél érni. Röviden a hal nem tudja megtanítani neked a fára mászás trükkjeit.  Nagyon sokan azért nem kezdenek bele egy ilyen vállalkozásba, mert félnek a visszautasítástól.  Ezért ez egy ördögi kör. Pista fél, tehát tájékozódik, olyan véleményt olvas, ami nem hiteles, ezért bele se kezd az üzletbe. Kati pedig kapja a nemeket. Az, hogy Kati ezt meddig bírja, az más kérdés.

A DXN hálózatépítés online marketinggel könnyebb.

És mivel Pista nem akarja Katit megbántani, össze vissza hebeg-habog majd az egészről, vagy elkerüli Katit szó nélkül. Ezzel azonban csak nő a kellemetlenség. Kati úgy érzi magát, mint egy leprás, holott ő csak segíteni akart. Ha Pista őszinte lenne, tisztázhatnák a félreértéseket, a kérdéseket, amelyek Pistában felmerültek. Kedves olvasóm, ha úgy olvasol engem, hogy nem vagy még benne a DXN üzletben, akkor gyorsan menj vissza Katihoz és kérdezz tőle… Ha pedig Kati, te olvasod ezt a bejegyzést, akkor nyugodtan használd fel arra, hogy épüljön az üzleted. Egyre kérlek, ne lopd el az írásomat.  Inkább innen linkelve oszd meg másokkal. Köszönöm!”

(Itt az utolsó pár mondathoz megjegyzem, hogy az írás sajnos azóta nem található meg az eredeti linken, viszont nagyon hasznosnak gondolom, ezért osztottam meg eredeti formában, a szerző nevével feltüntetve. – szerk.)

És most a DXN mögött húzódó tények

“Cégalapítás: 1993-ban  Daxen International néven Malajziában, majd 2002-ben DXN néven az Egyesült Államokban került bejegyzésre, mint network marketinget használó cég-  (Megjegyzés: Ha egy MLM cég túléli az első öt évet, akkor jó eséllyel stabil. Az MLM cégek több, mint 90%-a az első három év alatt tönkremegy.)

Termékek: Ganoderma kivonatot tartalmazó kávék, teák, egyéb táplálék kiegészítők pl: magas rosttartalmú spirulina termékek, noni kivonatot tartalmazó italok. Mindegyik természetes alapanyagokat tartalmaz, tartósító szerek nélkül. Emellett fogkrémet, tusfürdőt és egyéb szépségápolási termékeket is találhatunk a termékek között.

Árak:   A táplálék kiegészítők között az árait tekintve a középkategóriába tartozik. Szinte minden költségkerethez megtalálható a megoldás. Az árak nagyjából 2600 és 37000 Ft között mozognak. A termékek könnyen értékesíthetők, mert online felületen is történik értékesítés.

Direct selling news rangsor : 2011-ben a 28. hely a világ legjobban teljesítő 100 cégéből. 2012: nem szerepel  a listán.

DSA tagság: nem szerepel a tagok között, Lehet hogy még várólistás?

Induló költségek: 5000 Ft regisztrációs költség.

Fenntartási költségek: Évente egy termék vásárlása.

Jutalékrendszer: A hálózatot a DXN rendszerében szélességében és mélységében is érdemes építeni, mert a termékforgalom után fizet a cég. A te forgalmad és a csapatod tagjainak forgalma közötti különbség képzi a jutalékod alapját.

Minimális elvárt forgalom a jutalékok kifizetéséhez:

Személyes forgalom kb.20000-30000 Ft értékben, ahhoz, hogy a saját forgalmad után jutalékot kaphass. Csoport szinten 60000-90000 Ft forgalom, hogy a csoport forgalmad után jutalékot kaphass.

Itt meg kell jegyezni, hogy minimális forgalom esetén várhatóan minimális lesz a bevétel, de ezt becsülettel el is szokták mondani.

Jó döntést és szép napot,
Tolnai Miklós”

Összegzés

Tehát, ahogyan Tolnai Miklós is leírta külső szemlélőként, a DXN-t minimális befektetéssel, kockázatmentesen el lehet kezdeni. A cikkben szereplő összegek azóta némileg eltérhetnek és változtak, hiszen az eredeti cikk több éve íródott.

A DXN azóta is folyamatosan fejlődik, egyre több országban nyit piacokat és épít gyárakat. Saját tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy ezek valóban olyan termékek, melyeket az emberek szeretnek és üzleti érdekeltség nélkül is megvásárolnak. Csapatomban sok olyan törzsvásárló van, akik minden hónapban megveszik a számukra szükséges termékeket, de nem kívánnak hálózatot építeni. Nincs nyomás, itt mindenki szabadon eldöntheti, hogy kíván-e az üzlettel foglalkozni vagy nem. Többek között ezen pozitív tulajdonságai miatt csatlakoztam évekkel ezelőtt én is ehhez a hálózathoz.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük