Kim Kiyosaki: Gazdag nő

DXN legjobb mlm

Legutóbb Kim Kiyosaki könyvét olvastam el és annyira tetszett, hogy egészen biztosan nem fog a könyvespolcom aljára kerülni. Igen, igen, arról a Kim Kiyosakiról van szó, akinek a férje Robert Kiyosaki üzleti bestseller író.

Kim Kiyosaki: Gazdag Nő - könyvajánló

Bár Kim könyve nem MLM-ről szól, mégis az egyik legjobb, amit MLM üzletépítőként érdemes elolvasni. Kifejezetten nőknek szóló üzleti könyv. És, hogy miért pont nőknek, azt rögtön az elején kifejti az írónő.

Befektetés női szemmel

A befektetések minden ember számára ugyanazokkal a lehetőségekkel vagy veszélyekkel kecsegtetnek. Független a nemtől. Kim Kiyosaki arra igyekszik rávilágítani, hogy a nők nem azért nem foglalkoznak befektetésekkel, mert az nem lenne az ő világuk. Egyszerűen csak azért nem foglalkoztatja őket sok esetben, mert a befektetésekhez való hozzáállásuk más. De ahogy megtalálja az illető az egyéniségéhez passzoló befektetést, azonnal szárnyra kaphat.

A könyv egy csajos, beszélgetős sztori köré építi a mondanivalót. Ezáltal könnyen emészthető és végig leköti az embert. Engem legalábbis lekötött. J A benne szereplő párbeszédek kreatív gondolkodásra sarkallnak. Mindemellett egy szerethető, amolyan „jó buli” érzést ültet el az emberben a befektetésekkel kapcsolatosan. A végén gondosan összegyűjtött szómagyarázatot találunk befektetés témában.

Befektetés és MLM

Sokszor hangoztatják, hogy az MLM egy befektetés. Ez valóban igaz, de nem gondolom, hogy az új jelölteknek befektetésként kellene tálalni az üzletet. Pontosan azért nem, mert az emberek szó szerint értelmezik a befektetést. Az MLM nem olyan, hogy beregisztrálsz, befizeted a regisztrációs díjat, veszel pár terméket és aztán termelődik a passzív jövedelmed. Nem olyan, mint egy ingatlan befektetés, hogy veszel egy lakást, kicsinosítod, kiadod és van belőle azonnal bevételed. (Kicsit sarkosítottan leírva.)

Az MLM-re elsősorban vállalkozásként kell gondolni. Sok időt, tanulást és némi pénzt is bele kell invesztálni, de ha ügyes vagy, pénz nélkül is el tudod indítani. Tehát amíg egy hagyományos értelemben vett befektetést pénzért veszel meg (hogy aztán termeljen), addig egy MLM üzletben a befektetésért pénzt, időt, tanulást adsz cserébe. Az emberek emiatt gyakran esnek abba a hibába, hogy egy MLM-be való regisztrálás után nem csinálnak semmit és várják, hogy az üzletük termeljen. Pedig az MLM nem klasszikus befektetési lehetőség. Ezt mindig fontos szem előtt tartani.

Amióta elolvastam Kim Kiyosaki Gazdag nő című könyvét, azóta megerősödött bennem, hogy a DXN-hez ne csak mint vállalkozásként álljak hozzá, hanem egy befektetési lehetőségként is kezeljem. Eddig ez a része nálam nem volt annyira tudatos.

Bár a könyv kifejezetten nőknek szól, ennek ellenére férfiaknak is sok hasznos dolgot tartogat. Robert Kiyosaki könyveivel kombinálva pedig női-férfi szemléletet is kaphatunk a befektetésekről.

DXN legjobb mlm

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.