Alkalmazottak, vállalkozók, MLM-esek. Hova tartozzunk?

DXN legjobb mlm

Tulajdonképpen a címben megjelölt 3 csoportot inkább kettőre kellene osztani, hiszen az MLM-es csoport is vállalkozókból áll. Ugyanakkor mégis azt gondolom, hogy külön csoportot érdemel, hiszen nem hasonlítható össze az MLM vállalkozási forma a hagyományos vállalkozással.

Alkalmazottak

A legtöbb esetben alkalmazottként dolgozik az ember, ahol a munkáját alig fizetik meg. A havi fizetésed éppen arra elég, hogy elvegetálj ebben az életben. Ha nincs nagy igényed és mindened a munka, akkor lehet, hogy éppen jó is lehet ez az élet. Viszont a legtöbb ember nem erre vágyik.

AlkalmazottakTeljesen érthető, hogy az ember többre vágyik annál, mintsem életének nagy részét olyan munkával töltse,

 • amit unalmasnak talál
 • ami nem motiválja
 • amit nem szeret
 • ahol rabnak érzi magát
 • ahol nem teljesedhet ki
 • ahol megfullasztják a kreativitását
 • ahol nem fizetik meg
 • ahol elveszti élete célját.

Éppen ezért az alkalmazottak közül lesznek, akik vállalkozásra adják fejüket, mert meg akarják teremteni magunknak azt az életszínvonalat, ami több pénzzel és több szabadsággal és kreativitással jár.

Hagyományos vállalkozások és vállalkozók

Ha az ember vállalkozásra adja a fejét, rájön, hogy sokkal nagyobb a felelősség. Sokszor nagyobb, mint amekkorával el tud bánni.

De talán nem is mindig a felelősség az, ami megnehezíti a vállalkozások sorsát, hanem a sok adminisztráció és minden, amire az elején egy személyben oda kell figyelni. Hiszen a legtöbb kezdő vállalkozónak a kezdetekben még nincs annyi pénze, hogy fizessen egy könyvelőt, egy adminisztrátort, egy marketingest stb stb. A kezdő vállalkozónak mindezt egyedül kell megoldania.

És, ha ezeken a kezdeti nehézségeken sikerül túljutni, akkor jöhet a folytonos alkalmazottakra való felügyelet, a koordinálás és a még több munka.

Nos, ha alkalmazottként a mókuskerékben érezted magad, akkor vállalkozóként garantáltan egy hatalmas mókuskerék lesz az osztályrészed. A mai világban a vállalkozók nagy részének még annyi szabadideje sincs, hogy egy rendes hétvégét tartson, nemhogy még elmenjen két hétre szabadságra. Ez egy szomorú trend.

De akkor miért csinálják? Nyilván azért, mert a saját álmukat kergetik. És vannak akik jól csinálják, ez nem kérdés.

MLM vállalkozás

De mi van akkor, ha te már túl vagy néhány alkalmazotti munkán? Ha vállalkozásba fognál, de nincs pénzed vagy ötleted, „csak” lelkesedésed, hogy valamit alkotni akarsz. Tudjuk, hogy manapság egy vállalkozást nem kevés pénz elindítani. De ügyes tervezéssel ez is megoldható. Vagy…

MLM vállalkozás

Indíthatsz egy MLM vállalkozást.

Valahol a hagyományos vállalkozások célja is az, amit az MLM szakma hirdet: Az anyagi függetlenség elérésének lehetősége és természetesen nemcsak a lehetőség, hanem annak valódi elérése.

Ha vállalkoznál, de fogalmad sincs, hogy mit és, hogyan lenne belőle pénzed, az MLM vállalkozás remek lehetőség lehet számodra, hiszen

 • nem neked kell kitalálnod, mi legyen a termék
 • nem neked kell kikalkulálnod az árazást, az alkalmazottak fizetését
 • nem kell rögtön az elején kiváltanod a vállalkozói igazolványt. E nélkül is tudsz már vele pénzt keresni.
 • nem kell hatalmas vagyonokat befektetned és aztán bizonytalanul nekivágnod
 • ha valamit nem tudsz, ott lesz a felsővonalad, akitől mindig kérdezhetsz
 • megtanulhatod, hogyan válj igazi vezetővé.

Ha nem tudod, mit kell csinálni egy MLM vállalkozásban, olvasd el a Miből áll az MLM munka? című cikkemet. Ha kérdésed van ezzel kapcsolatosan vagy szívesen csatlakoznál MLM csapatomba, keress meg email címemen: [email protected] vagy akár most rögtön töltsd ki a REGISZTRÁCIÓS LAP-ot. Ne aggódj, segítek, ha elakadsz, csak keress bátran! 🙂

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük