Gyors indulás 10 lépésben a DXN üzletben

DXN legjobb mlm

1. lépés: Tanulás, felkészülés

Miért a tanulás és felkészülés a legelső lépés? Amikor csatlakozol a DXN-hez valószínűleg még nem tudsz annyi mindent róla, mint a szponzorod.

Ahhoz, hogy jó szponzor lehess, tanulj minél többet a DXN-ről, a DXN termékeiről és a hálózatépítésről.

Az MLM is egy szakma. Annak ellenére, hogy bárki csatlakozhat, kevesen lesznek sikeresek, hiszen kevesen fektetik bele azt az energiát, ami szükséges ahhoz, hogy sikert érjenek el az MLM iparágban.

A DXN-ben az a jó, hogy rendkívül egyszerűen lehet ajánlani a termékeket és az üzleti lehetőséget is. Minél természetesebb vagy és minél kevésbé nyomulsz, annál közelebb tudod engedni magadhoz az embereket.

Miközben az üzletről beszélsz, igyatok meg egy finom DXN kávét. Így a jelölted ki tudja próbálni milyen kávé is ez.

A tanulásnál és felkészülésnél a saját stílusodat kell megtalálnod. Mi az a módszer, mellyel szívesen építenél üzletet? Ha megvan, hangolódj rá és kezdj el üzletet építeni.

2. lépés: Célok kitűzése

Ha megvan a módszered, ahogyan az üzletedet fogod építeni, tűzd ki a céljaidat!

Nagyon fontos, hogy ne másokhoz mérd magad, mert azzal csak frusztrált leszel. Olyan célt tűzz ki, amit el is hiszel, hogy elérheted. Kis lépésenként haladj előre és emeld a lécet, amit átugorhatsz.

Haladj a saját tempódban és érezd jól magad az üzletben. Mindenkinek más célja van és mindenkinek mást jelent a siker. Te mitől érzed magad sikeresnek?

3. lépés: Lelkesedés, saját motiváció megteremtése

Ha nincs motivációd és lelkesedésed, nem fog működni az üzleted.

A DXN-ben nincsenek kényszerítő tényezők. Nincsenek szankciók, ha lassabban építesz üzletet, mint az alsóvonal. Nem fog elveszni a csapatod. Ez fantasztikusan jó dolog. Mivel azonban nincs kényszer, a motivációdat is te teremted meg.

Figyelj arra, hogy sugározzon belőled a határozott elköteleződés az üzleted iránt. Ezzel másoknak is példát mutatsz és többen szavaznak bizalmat neked.

Tudd, mi a célod és tarts ki mellette lelkesedéssel mindvégig!

4. lépés: Munkaterv készítése

Legyen munkaterved, hogy mit, mikor csinálsz. Ha gyorsan szeretnél elindulni a DXN üzletben, tudnod kell, merre tartasz és hogyan éred el.

Én a saját munkatervemet Google Drive-ban vezetem. Mivel online építem a hálózatom, ezért nálam olyan dolgok vannak felírva, mint heti X blogbejegyzés megírása, Y közösségi oldalon megosztás, stb.

De a te munkaterved lehet bármi más, ami neked szimpatikus. Lehet az, hogy heti X ismerősöddel kávézol és megisztok egy DXN kávét, majd elmeséled, milyen üzletbe kezdtél bele. Vagy lehet az, hogy heti Y mennyiségű kávézót megkeresel.

Bármi lehet a munkaterved, amit komfortosnak érzel. A lényeg, hogy csináld, és ne térj le az útról.

5. lépés: Névlista (e-mail címlista)

Ez az a dolog, amit az emberek a legkevésbé szeretnek, ha hálózatot kezdenek építeni. Megértem. Én is így vagyok vele, részben.

A DXN-ben szintén nagyon könnyű a névlista írás, hiszen csak azt a kérdést kell feltenned: Kik azok az ismerőseim, akik kávéznak?

A névlista írásánál fontos, hogy ne te döntsd el, ki az, akit érdekelni fog az üzlet.

Ami miatt számomra abszolút szimpatikus a névlista írás DXN-es verziója az az, amit Kócsó Laci is elmond a „Gyors indulás 10 lépésben a DXN üzletben” című prezentációban. Ez pedig a következő:

Ne te döntsd el, hogy kinek lehet jó az üzlet. Írj fel mindenkit, aki potenciális jelölt lehet, ugyanakkor szelektálj a következő módon: Ki az, akit egyébként is szívesen megkeresnék az üzlettel vagy a termékekkel kapcsolatban? Ki az, akivel szívesen dolgoznék együtt? Kinek beszélnék szívesen erről?

Az MLM nem mindenkinek való. Az egészséges életmódot nem mindenki követi. A kávét nem mindenki szereti. Nem kell mindenkit behozni az üzletbe. Azokkal az ismerősiddel beszélj, akikkel szívesen együtt dolgoznál. Ne foglalkozz azzal, ha az a bizonyos ismerősöd most éppen nemet mondott neked. Majd igent mond akkor, ha megérett rá.

Nekem is sok ismerősöm van, akiknek elmondtam, mivel foglalkozom és felajánlottam nekik, hogy dolgozzunk együtt. Voltak, akikkel megittunk egy csésze kávét. Senkitől nem kaptam határozott nemet. Biztos vagyok benne, hogy megérnek a csatlakozásra, amint eljön számukra a megfelelő alkalom. De erőltetni semmiképp nem szabad. Addig is építkezem tovább hazai és nemzetközi vonalon.

Te is tarts ki és csináld tovább, amit elkezdtél!

6. lépés: Kivitelezés

A kivitelezés során megvalósítod a munkaterved. A megvalósításkor meg kell találnod tárgyalópartnered nyomógombját, ami őt motiválttá teszi arra, hogy csatlakozzon az üzletedhez. Nem csak offline, hanem online is igaz ez az állítás.

Minél szimpatikusabban, minél egyszerűbben tudod bemutatni a DXN-t az ismerősödnek, barátodnak, családodnak, annál biztosabb, hogy csatlakozni fognak hozzád. Lehet, hogy nem azonnal, de szinte biztos, hogy nem fognak elutasítóak lenni. Mint ahogyan velem sem voltak.

Az emberek azzal a módszerrel fognak szimpatizálni vagy épp elutasítóak lenni, ahogyan bemutatod nekik az MLM üzletet. Miért? Mert tudják, hogy nekik is úgy kell majd építkezniük. Épp ezért olyan munkamódszerrel dogozz, ami számodra is felvállalható, és amit szeretsz.

7. lépés: Ellenőrzés

Az ellenőrzésnél elsősorban önmagadat kell ellenőrizned. Ebben a fázisban kell végiggondolnod, hogy ha nem sikerült az üzletkötés vagy termékajánlás, vajon miért nem sikerült. Ahogyan Kócsó Laci is mondja: Nem az a baj, ha hibázol, hanem az, ha nem tudod, miért.

Az én kedvenc megközelítésem a gyors hálózatépítéssel kapcsolatos. Sokan gyorsan, azonnal akarnak meggazdagodni és aztán csodálkoznak, hogy nem haladnak. Mindig azt szoktam mondani, hogy az sosem baj, ha lassan haladsz. A baj ott kezdődik, amikor nem tudod, hogy miért.

Tehát ezért nagyon fontos az önellenőrzés.

8. lépés: Továbbtanulás

A világ állandóan változik. Ma már egyre kevésbé működnek azok a hálózatépítési technikák, mint amik 20 évvel ezelőtt működtek.

A hálózatépítés is egyre jobban terelődik át az online felületre. Egyre nagyobb szerepe van a személyes márkának, az imidzsnek, a magas minőségnek és a megbízhatóságnak.

Ezzel a változással lépést kell tartanunk és folyamatosan csiszolnunk kell az eddig megszerzett tudásunkat.

9. lépés: Másolódás tanítása

Az MLM lényege a másolódás. Amit te csinálsz, azt fogja csinálni az alsóvonalad is. Nem az üzlet vagy a termék miatt fognak hozzád csatlakozni az emberek. Miattad fognak csatlakozni, ha csatlakoznak. Mutass példát és tanítsd meg őket arra, hogyan építsenek nagy üzletet.

10. lépés: Másolódás ellenőrzése

Ahhoz, hogy tudd, mi zajlik az alsóvonaladban, tudnod kell, hogyan, milyen módszerekkel dolgozik a csapatod. Az alsóvonaladnak te vagy a vezetője. Ha azt akarod, hogy jó irányba menjen a csapat, vezesd őket. Ha látod, hogy valahol tudnál segíteni, adj tanácsot. De soha ne utasíts! Nem főnök vagy, hanem vezető.

A másolódás ellenőrzése nem csak az alsóvonaladra vonatkozik. Tekints a felsővonalra is, és nézd meg, hogyan „csorog” lefelé a másolódás ereje. Milyen módszerekkel dolgozik a felsővonal? Te vajon jól másolsz? Akarod-e egyáltalán másolni a felsővonalat?

Összefoglalás

A „Gyors indulás 10 lépésben a DXN üzletben” című előadást Kócsó Laci tartotta. Ezen előadást felhasználva írtam meg ezt a blogbejegyzés, saját gondolataimmal kiegészítve.

Láthatod, a DXN-ben frusztráció nélkül építhetsz hálózatot. Nincs teljesítményelvárás. Itt tényleg saját magadnak építed az üzleted. A DXN egy olyan MLM üzlet, mely már sok ember MLM-hez való negatív hozzáállását megváltoztatta.

Keress bizalommal és csatlakozz te is ehhez a nagyszerű üzlethez!

One comment

  1. Szia! Csabának hívnak, engem érdekelne ez a dolog de ahhoz kellene beszélnünk telefonon.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük