Tapasztalataim az MLM-es Facebook csoportokkal kapcsolatban

DXN legjobb mlm

Az utóbbi napokban jobban aktivizáltam magam az MLM témájú Facebook csoportokban. Voltak dolgok, amik kicsit sem leptek meg, de pozitív tapasztalataim is vannak.

Ha MLM-ezel, szerintem megér egy próbát, hogy az MLM-es Facebook csoportokban is megoszd az ajánlatod, de komoly átütő sikerekre ne számíts, ahogy tapasztaltam. Ha ezt a módszert választod, szerintem az legalább annyira hosszadalmas és munkás dolog, mint a keresőoptimalizálás. És persze az sem mindegy, hogy mit hogyan osztasz meg.

MLM Facebook csoportok - tapasztalatok

Negatív tapasztalatok az MLM-es Facebook csoportokban

Jobb szeretek túl lenni a dolgok kevésbé kellemes részén, ezért a negatív tapasztalataimmal kezdem.

Mint ahogyan MLM csoportokról van szó, így a tagok szinte kivétel nélkül maguk is MLM-eznek. Már csatlakoztak egy általuk kiválasztott MLM céghez. Ebből kifolyólag egy ilyen csoportban szinte biztos, hogy azért vannak jelen, mert saját üzletüket akarják hirdetni. Ez nem túl jó hír, ha te is épp csapattagokat keresel.

Ami a fentiekből következik, az az, hogy ezek a Facebook csoportok rendkívül inaktívak. Senkit nem érdekel más üzlete, csak a sajátjuk. Ez egy elég rossz, de valahol mégis érthető hozzáállás. Nagyon oda kell tenned magad, ha valamilyen reakciót szeretnél kiváltani a közönségből. Ha te is csak a saját üzletedet hirdeted, az egy ilyen csoportban érdeklődés hiányában könnyen a süllyesztőbe kerül.

Pozitív tapasztalatok az MLM-es Facebook csoportokban

Szerencsére vannak pozitív visszajelzések is, amiért mégis érdemes olykor posztolni ezekben a csoportokban.

Például, ha nem csak a saját üzletedet hirdeted, hanem átadsz valamilyen hasznos információt a közösségnek, azt vettem észre, hogy relatív sokan szeretik. Megpróbálkoztam az utóbbi pár napban, hogy csak innen, a Legjobb MLM blogomról osztok meg cikkeket, amikről úgy gondolom, hogy értéket adok át minden MLM-ezőnek. Ezen cikkeimet többen is lájkolták, sokaknak tetszett, és ami még fontos: valóban látogatókat tereltem a blogomra.

Ezen kívül a személyes márkámat is építettem ezzel. Ezáltal más MLM hálózatokból is megismernek, de legalábbis tudomást szereznek rólam. Sosem lehet tudni, ki az, aki figyeli MLM-es pályafutásod.

Voltak, akik privát üzenetben fejezték ki elismerésüket a Facebook csoportokban megosztott cikkem iránt. Volt, aki a cikkem alatti kommentben. Kinek ne esnének jól az ilyen gratulációk? Így igaz, én is örültem, mikor olvastam ezeket a sorokat. Bár tudom, hogy merre tartok, ezek az elismerések tovább erősítenek abban, hogy van értelme annak, amit csinálok. 🙂

Nem mondom, olyan is előfordult, hogy csak azért kerestek meg privát üzenetben más hálózatokból, hogy a sajátjukat ajánlják nekem. Az utóbbi időben hozzászoktam ehhez. Rájöttem, hogy minél elhivatottabban dolgozok a DXN üzletemen, annál többen próbálnak meg átcsábítani más üzletbe. Ezt igazából már pozitív „nyűg”-ként élem meg. Ez is azt igazolja számomra vissza, hogy jó az irány, amit kijelöltem magamnak a DXN-ben.

Összességében

Bizonyára most azon gondolkodsz, miért osztottam meg ezeket a tapasztalataimat veled. Hiszen lehet, hogy épp keresztvonalam vagy a DXN-ben, vagy épp teljesen más cégnél építesz hálózatot.

Nos, két dolog miatt.

Az egyik, hogy ez nem a tökéletes, tuti recept. Ez csupán saját tapasztalat az utóbbi pár napból.

Másrészt ez, amit én csinálok (blogolás), mind idő, kitartás és sok-sok ötletelés eredménye. Ezt átvinni a saját üzletére csak akkor tudja az ember, ha ő maga is blogol, értéket állít elő (ami alatt természetesen nem a másolást értem egy copy paste-tel). Ha pedig értéket állít elő, saját ötletei vannak, ki vagyok én, hogy megakadályozzam abban, amit el akar érni?! 🙂 Ha nem tőlem, akkor megszerzi máshonnan ezt az infót, vagy kitapasztalja saját maga, ahogyan én is tettem.

Van még mit tökéletesíteni azon, hogy az ember eredményes legyen az MLM-es facebook csoportokban. Érdemes kísérletezgetni.

DXN legjobb mlm

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük